środa, 28 września 2016

W MIKOŁAJKACH

22 września uczniowie klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz hotelarstwa mieli możliwość zwiedzenia Hotelu Gołębiewski w Mikołajkach, a także skorzystania z oferowanych w nim usług.

Przebieg pobytu był następujący:
  • zwiedzenie bazy noclegowej, 
  • poznanie funkcjonowania recepcji, 
  • poznanie oferty usług dodatkowych i wejście do Parku Wodnego Tropikana, 
  • udział w pokazie flambirowania potrawy, a następnie jej degustacja, 
  • poznanie bazy gastronomicznej, wyposażenia sal konsumenckich, organizacji pracy na zapleczu kuchennym, 
  • spotkanie z szefem kuchni i kierownikiem sali, 
  • poznanie sposobu przygotowania i funkcjonowania bufetu obiadowego, 
  • spożycie obiadu zgodnie z zasadami savoir-vivre, 
  • poznanie infrastruktury turystycznej Mikołajek – rejs statkiem po jeziorze Tałty i Śniardwy.
Wyjazd odbył się dzięki uprzejmości p. dyrektora I. Tawczynskiego, który pełnił funkcję kierownika wycieczki. Opiekę nad młodzieżą sprawowały: p. Alicja Jędrzejak, p. Mariola Madej, p. Maria Dobrzeniecka i p. Marzena Ptasińska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz