Uczniowie pod kierunkiem nauczycieli przygotowali stoiska, reprezentujące wszystkie typy kształceni w technikum i dodatkowo w liceum o profilu policyjnym.
Przybyli do nas gimnazjaliści uczestniczyli między innymi w lekcji chemii, na której Pani Elżbieta Milewska prezentowała szereg interesujących i spektakularnych doświadczeń.
Uczniowie klasy weterynaryjnej zaprezentowali nowocześnie wyposażoną pracownię praktycznej nauki zawodu.
Pani Bożena Bedyk-Szczypawka wraz z uczniami technikum architektury krajobrazu, zaprosiła wszystkich miłośników dekoracji okolicznościowych na pokaz florystyczny, który prowadziła p. Magdalena Strzałkowska - Mistrz Florystyki.
Szczególną atrakcją tego dnia były warsztaty z nowoczesnych technik kulinarnych: metody sous vide i kuchni molekularnej. Warsztaty poprowadził Mistrz Polski Carvingu Marek Rybacki. Młodzież z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych, z pomocą Mistrza uczestniczyła w przygotowaniu:
Szczególną atrakcją tego dnia były warsztaty z nowoczesnych technik kulinarnych: metody sous vide i kuchni molekularnej. Warsztaty poprowadził Mistrz Polski Carvingu Marek Rybacki. Młodzież z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych, z pomocą Mistrza uczestniczyła w przygotowaniu:
- Sorbetu owocowego
- Łososia z kawiorem owocowym
- Deseru bezowego i owocowego
- Filetów z kurczaka
Potrawy
były gotowane w ciekłym azocie (-196oC oraz w atmosferze
próżniowej w temperaturze 55-65oC. Potrawy sporządzone
niecodziennymi metodami dostarczyły uczestnikom nowych doznań smakowych
W
warsztatach uczestniczyli uczniowie z technikum żywienia i usług
gastronomicznych, młodzież gimnazjalna, rodzice i nauczyciele. Gimnazjaliści
mogli również obserwować zajęcia z carvingu oraz sporządzania drinków
bezalkoholowych. Pokazom towarzyszyła degustacja.
Zapraszamy na kolejny Dzień Otwartych Drzwi, już 28 kwietnia!
Zapraszamy na kolejny Dzień Otwartych Drzwi, już 28 kwietnia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz