Uczniowie naszej szkoły
z technikum żywienia i usług gastronomicznych: Paulina Janiszewska,
Dominik Świderski, Paula Sworska i Marcin Krzemiński startowali w zawodach pod opieką Alicji Jędrzejak.
Konkurs składał się z dwóch konkurencji: Pierwsza
konkurencja: Rzeźba w dyni lub
arbuzie z motywem nawiązującym do logo dożynek . Te prace zawodnicy przywieźli gotowe . Druga
konkurencja: Kompozycja bankietowa wykonana ze wskazanych surowców,
aranżacja dowolna. Zmagania konkursowe trwały cztery godziny. Sędziowie oceniali: różnorodność
technik, czystość cięć, oryginalność pracy, stopień trudności oraz ogólne
wrażenie. Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz zestawy
upominków w zależności od zajętych miejsc. Nagrody wręczał Starosta Płocki Mariusz
Bieniek.
Nasi uczniowie
zdobyli następujące lokaty:
Dominik Świderski
kl. III – I miejsce
Paulina Janiszewska
kl. IV – II miejsce ex aequo z uczennicą z Wyszogrodu
Marcin Krzemiński
kl. II – III miejsce
Prace młodzieży podziwiało wiele osób. Nawet Premier
Waldemar Pawlak był zachwycony
przygotowanymi kompozycjami.
Uczestnikom gratulujemy !!!
Relację przygotowała p. Alicja Jędrzejak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz