Naszą szkołę reprezentowało 6 uczniów:
- Elżbieta Mazurowska, kl. II tg
- Patryk Pruszkowski, kl. II tg
- Dominik Świderski, kl. III tg
- Szymon Adamkowski, kl. II tak
- Kinga Mikołajczyk, kl. III tg
- Krystian Dołęgowski, kl.III tg
I etap: aranżacja stołu na przyjęcie zasiadane dla dwóch osób zgodnie z tematyką „Wiosenne inspiracje” oraz prezentacja ustna swojego stołu przed Komisją Konkursową.
II etap: quiz z zakresu obsługi konsumenta.
Zespół konkursowy z Zespołu Szkół im. L. Bergerowej pod kierunkiem Alicji Jędrzejak i Marioli Madej przygotował stół, który nosił tytuł: "Posadź wiosnę przy swoim stole". Aranżacja stołu uwzględniała trendy w gastronomii. Elementem ozdobnym stołu były: elegancki obrus, zielony laufer ze zwiewnej tkaniny oraz serwety dla konsumentów . Kompozycja ze świeżych kwiatów była z każdej strony efektowna. Jej naturalny wdzięk dodał urody skromnej zastawie i sprawił, że zwykły posiłek stał się ucztą dla zmysłów.
Po podsumowaniu wyników nasza szkoła zajęła 2 miejsce na cztery szkoły średnie startujące w konkursie. Gratulujemy młodzieży i dziękujemy za zaangażowanie.
KOŁO ŻYWIENIOWE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz