poniedziałek, 20 marca 2017

Promocja szkoły – pokaz kulinarny


17 marca 2017 roku w stołówce szkolnej Zespołu Szkół im. L. Bergerowej w Płocku odbył się pokaz kulinarny zorganizowany przez studentów Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii z Poznania. Młodzież Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technikum Hotelarstwa oraz zaproszeni goście z Gimnazjum z Góry i Radzanowa mogli obserwować jak studenci przygotowywali kaczką metodą sous vide (mięso zapakowane próżniowo gotowane w cyrkulatorze temperatury przez 30 minut w temperaturze 60 0 C ). Matusz  – asystent i opiekun studentów ciekawie opowiadał o uczelni w Poznaniu oraz o psychologii zachowań przy obsłudze konsumenta. Wizytówką WSH i G w Poznaniu w dziedzinie carvingu jest Andżelika Gołębiowska       – nasza absolwentka, a obecnie studentka, która także była obecna na pokazie. Młodzież aktywnie uczestniczyła w spotkaniu, które zakończyło się degustacją potraw oraz udziałem w konkursach z nagrodami.

Gimnazjaliści zwiedzili pracownie gastronomiczne, hotelarską i weterynaryjną oraz uczestniczyli w apelu zorganizowanym z okazji Dnia Św. Patryka - patrona Irlandii.

Oprac. Alicja Jędrzejak

















 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz