piątek, 2 czerwca 2017

WARSAW FOOD EXPO 2017


     1 czerwca 2017 roku uczniowie z klas I, II, III technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarstwa uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Żywności WARSAW FOOD EXPO 2017 w Nadarzynie. Podczas targów prezentowane były:  żywność i napoje wysokiej jakości, produkty tradycyjne i regionalne, BIO żywność,  produkty spożywcze dla gastronomii.  Wśród zwiedzających dużym powodzeniem cieszyły się lody, soki, sery a także potrawy przygotowywane przez czołowych polskich Mistrzów Kulinarnych.  W strefie edukacyjnej młodzież uczestniczyła w lekcjach:

1.      Mała gastronomia - to takie proste.

2.      Rola tłuszczów w diecie i ich wartość odżywcza oraz zdrowotna

    Uczniowie z dużym zainteresowaniem brali udział w w/w lekcjach, ćwiczeniach i warsztatach, poznając aktualne trendy w branży gastronomicznej. Dyrektor Ireneusz Tawczyński oraz nauczyciele Mariola Madej, Maria Dobrzeniecka, Alicja Jędrzejak, Marzena Ptasińska byli zadowoleni z aktywności i umiejętności zawodowych młodzieży.














 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz