1 czerwca
2017 roku uczniowie z klas I, II, III technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz
technikum hotelarstwa uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Żywności WARSAW
FOOD EXPO 2017 w Nadarzynie. Podczas targów prezentowane były: żywność i
napoje wysokiej jakości, produkty tradycyjne i regionalne, BIO żywność,
produkty spożywcze dla gastronomii. Wśród zwiedzających dużym powodzeniem
cieszyły się lody, soki, sery a także potrawy przygotowywane przez czołowych
polskich Mistrzów Kulinarnych. W strefie edukacyjnej młodzież uczestniczyła w
lekcjach:
1.
Mała
gastronomia - to takie proste.
2.
Rola
tłuszczów w diecie i ich wartość odżywcza oraz zdrowotna
Uczniowie z dużym zainteresowaniem brali udział w w/w lekcjach, ćwiczeniach i
warsztatach, poznając aktualne trendy w branży gastronomicznej. Dyrektor
Ireneusz Tawczyński oraz nauczyciele Mariola Madej, Maria Dobrzeniecka, Alicja
Jędrzejak, Marzena Ptasińska byli zadowoleni z aktywności i umiejętności
zawodowych młodzieży.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz