W Filii nr 1 Książnicy Płockiej w Radziwiu,
5 grudnia 2017 roku, odbyło się kolejne spotkanie z cyklu ,, Wybieramy zawód”.
Młodzież klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z opiekunem panią
Alicją Jędrzejak przybliżyli uczniom klasy VII Szkoły Podstawowej, jak wygląda
kształcenie w tym zawodzie. W przedświątecznej atmosferze zaprezentowano, jak
przygotować elegancki stół wigilijny. Przedstawiono także prawidłowy strój
kelnera oraz scenki dotyczące obsługi konsumenta w restauracji. Uczniowie klasy
I TŻiUG popisywali się umiejętnościami
sztuki carvingu. Na koniec młodzież podzieliła się swoimi doświadczeniami
zdobytymi w lokalach gastronomicznych podczas praktyk zawodowych. Było
ciekawie, sympatycznie i smakowicie. Słuchaczy poczęstowano
kolorowymi pierniczkami wykonanymi przez uczniów klas II TŻiUG.
Teraz każdy może zacząć swój biznes w gastronomii nawet nie mają wielkiego kapitału. Wystarczy zakupić food truck. Teraz jedzenie typu fastfood jest bardzo popularne.
OdpowiedzUsuń