środa, 6 grudnia 2017

WYBIERAMY ZAWÓD - GASTRONOMIA

           W Filii nr 1 Książnicy Płockiej w Radziwiu, 5 grudnia 2017 roku, odbyło się kolejne spotkanie z cyklu ,, Wybieramy zawód”. Młodzież klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z opiekunem panią Alicją Jędrzejak przybliżyli uczniom klasy VII Szkoły Podstawowej, jak wygląda kształcenie w tym zawodzie. W przedświątecznej atmosferze zaprezentowano, jak przygotować elegancki stół wigilijny. Przedstawiono także prawidłowy strój kelnera oraz scenki dotyczące obsługi konsumenta w restauracji. Uczniowie klasy I TŻiUG popisywali się  umiejętnościami sztuki carvingu. Na koniec młodzież podzieliła się swoimi doświadczeniami zdobytymi w lokalach gastronomicznych podczas praktyk zawodowych. Było ciekawie, sympatycznie i smakowicie. Słuchaczy poczęstowano kolorowymi pierniczkami wykonanymi przez uczniów klas II TŻiUG.















1 komentarz:

  1. Teraz każdy może zacząć swój biznes w gastronomii nawet nie mają wielkiego kapitału. Wystarczy zakupić food truck. Teraz jedzenie typu fastfood jest bardzo popularne.

    OdpowiedzUsuń